gototopgototop
 1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Cablare structurata

PDF Listeaza E-mail

Index articol
Cablare structurata
proiectare
cablare
echipamente
configurare
intretinere
Toate paginile

Oferim servicii profesionale si garantam alegerea celor mai eficiente solutii pentru realizarea retelelor structurate, astfel putandu-se integra cu usurinta serviciul de telefonie, reteaua de calculatoare, sistemul de supraveghere, antiefractie si sistemul de acces controlat. Un sistem de cablare structurata furnizeaza o platforma universala peste care se poate construi apoi orice sistem informational.

Cablarea structurata reprezinta un set de standarde ce determina modalitatea de instalare a cablurilor ce intra in componenta retelelor de date sau voce din centre de date, birouri sau cladiri. Aceste standarde determina modul de cablare in formatie 'stea', in care toate prizele de date sunt conectate la un patch panel central (montat, de obicei, intr-un rack de 19 toli), de unde poate fi determinat exact modul in care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priza poate fi legata (prin intermediul patch-panel-ului) la un switch de retea sau la un patch panel cu rol de bridge catre un sistem telefonic PBX, realizandu-se astfel conexiunea la un port de voce.

  Avantajele cablarii structurate:
 • reducerea costurilor de intretinere si administrare
 • reconfigurarea si administrarea facila a retelei de voce si date: usurinta instalarii unor noi terminale, servere si alte echipamente, fara necesitatea intreruperii functionalitatii sistemului
 • fiabilitate ce tinde spre 100%
 • trafic de date la viteza maxima
 • posibilitatea schimbarii pozitiei calculatoarelor fara alte investitii
 • utilizarea in comun de catre mai multi utilizatori a tuturor resurselor fizice (hardware, imprimante, scannere), logice (software si aplicatii de baza ) si informationale (baze de date)
 • folosirea aceluiasi mediu cablu, canal cablu pentru transfer voce, date, telefonie, sisteme de securitate si supraveghere video


Solutii